Skip to content

Hva hvis skaden ikke skjer?

Har du tenkt over at det er mer bærekraftig når det ikke brenner, eller du ikke opplever en vannskade?

En skade som ikke har skjedd, krever verken reparasjon, nye deler og materialer, eller avfallshåndtering, arbeidskraft eller transport. En skade som ikke har skjedd setter ikke klimaavtrykk. Den er heller ikke en belastning du må styre med. Derfor er vi opptatt av å forebygge skader.

En skade som ikke skjer det mest bærekraftige alternativet. Takk for at du passer på, og gjør en innsats for å forebygge!

Hva når det skjer en skade?

Er du likevel uheldig, skal vi og vår samarbeidspartner Frende Forsikring være raske med å redusere skadeomfanget, og sørge for å reparere og gjenbruke, og bruke likeverdige deler og bærekraftige produkter i reparasjon og gjenoppbygging.

Det betyr for eksempel at hvis fronten på en bil er ødelagt, er det ikke noe i veien for at den bakre støtfangeren kan brukes om igjen. Den er jo så god som ny. En likeverdig del, kaller vi det.

Eller det kan bety at hvis mobiltelefonen din blir knust, så blir den enten reparert, eller du får muligheten til å bytte den skadde eller tapte telefonen med en ny, brukt telefon. Dette kalles sirkulært skadeoppgjør. Å gjenbruke deler er mer bærekraftig enn å produsere nye.

Frende Forsikring har også automatiske prosesser i skadeoppgjøret, som sparer både tid, papirbruk og kostnader. Du kan melde en skade på nett, og få oppgjøret på konto med det samme. Skadested kan også besiktiges på video og dermed spare miljøet for en bilreise.

Små skritt, for å sikre at vi er med på å gjøre en forskjell.

Kilde: Frende Forsikring

Back To Top