Skip to content

Gjør hytta klar for lysere tider


Ofte forteller vi at du skal gjøre hytta klar for høststormen. Men det er like viktig å fikse det som har gått skeis i vinter.

De fleste hytteskader oppstår om høsten og vinteren. Og hvis det har skjedd med hytta di i vinter bør du fikse det før du henter fra hagemøblene og ønsker en avslappende vår og sommer velkommen.

 

 


Dette bør du sjekke

  • Rens takrennene. Fjern rusk og rask fra vinteren. Sjekk at takrennene ikke har blitt skadet av snø og uvær i vinter. Se til at regnvann får renne fritt bort fra hytta nede på bakken. Tette eller brukne takrenner kan skade hytta di.
  • Sjekk taket. Vinteren og snøpress kan ha vært tøft for taket ditt. Gå over taket og se til at det er helt og fint. Se etter sprekker, skjevheter og/eller brister. Se over hjørner og området rundt pipa. Finner du noe galt? Fiks det eller bytt ut ødelagte deler.
  • Rydd uteområdet. Rydd bort brukne greiner eller annet rot som har blåst rundt på eiendommen din i vinter. Gjør området klart for utemøbler, barneleker og grillen.
  • Finn fram redskapene du trenger i sommer. En liten opprydning i boden er fint. Sett vintertingene bakerst, nå er det fram med gressklipper, hengekøye, hageredskaper og frisbee.
  • Sjekk vinduer og dører. Sjekk at alle vinduer og dører er hele og fungerer som de skal.
  • Tett sprekker og hull fra utsiden. Når høsten kommer søker mus og gnagere inn igjen. De kommer seg inn gjennom veldig små hull, men hvis du tetter dem nå slipper du å gjøre det i høstkulda.
  • Sjekk brannslukningsutstyret. Dette må du ha orden på året gjennom. Har du brannalarm i alle rom? Er batteriene i varslerne byttet? Har du brannslukker lett tilgjengelig? Snu det på hodet, sjekk at det ikke er utgått på dato. Og husk å gjennomføre brannøvelse.

 

Kilde: Frende Forsikring

Back To Top