Skip to content

Ikke mist gode timer på sjøen

Nå er det høysesong for båtpuss og sjøsetting.

Vi ser ofte en økning i antallet innmeldte skader rundt påske hvert år. I år kan det fort bli et skadehopp etter en kald vinter med langvarig frost mange steder.
Det kan forsinke båtsesongen hvis du ikke er tidlig ute og sjekker tilstanden på båten din. Mange bruker påsken til å ta båtsjekken.

Få oversikt raskt

Bruk gjerne noen ledige påsketimer til å sjekke tilstanden til båt og motor. Da kan du bestille tid på verksted eller bestille service før ventetiden blir lang. I verste fall kan du gå glipp av mange fine dager på sjøen i mai og juni, hvis båten må på verksted og ventetiden er lang.
Det er også lurt å se til båten og utstyret gjennom vinteren. Jo tidligere du oppdager skaden, jo rimeligere er det å fikse den.

Ta båtsjekken

Før sjøsetting etter en lang vinter er det viktig å sjekke at skroget, spesielt skroget under vannlinjen, ikke har skader. Altså at båten er tett.
Videre er det viktig å huske på å skru i bunnpluggen til mellomskroget, slik at båten ikke tar inn vann, når den settes på sjøen. Sjekk bunnventil, tennplugger, batteri, motorolje og girolje.
Typiske båtskader etter en lang vinter er frostskader, nedbørsvann som har kommet i motorrommet eller gjenstander som har truffet båten etter vinterstormer.

Slik sjekker du motoren

  • Sjekk tennplugger, girolje, motorolje, oljenivå, diverse filtre og batteriet
  • Har du påhengsmotor? Se til at den får kjøling. Det kontrollerer du enkelt ved å se at det kommer en stråle med kjølevann ut av motoren. Skjer ikke dette, stopp motoren med det samme.

Og skulle du få trøbbel med motoren i år er dette tipsene du trenger for å unngå en repetisjon neste sesong.

  • Kjør ferskvann gjennom motoren slik at den konserveres før lagring
  • Dekk til motoren og sett den innendørs hvis du kan
  • Har du innenbordsmotor? Husk å fylle på kjøleveske så ikke vann som står i motoren fryser til is

Kilde: Frende Forsikring

Back To Top