Skip to content

Her skader barna seg oftest

 

Liste over hvor barna skader seg oftest

  1. Skolen
  2. Trampoline
  3. Sykkel
  4. Trening
  5. Sparkesykkel
  6. Bil

(Kilde: Frendeundersøkelsen, utført av Norstat)

 

Kjøp barneforsikring

 

 

 

 

Visste du at kun halvparten av norske barn har en egen barne- eller ulykkesforsikring?
Ulykker er den viktigste dødsårsaken blant de yngre, mens ungdom er de som skader seg oftest. Dette viser tall fra FHI. Små barn mellom 0-4 år er utsatt for brann-, etse- og hodeskader, mens ungdom oftest får overflate-, forstuings- og bruddskader. Det er en rekke gode tiltak du kan gjøre hjemme for å forhindre ulykker. Trappesikring, sklisikring, sikring av rekkverk og komfyr er noen eksempler ifølge Helge Skjerven, rådgivende lege i Frende Forsikring.

Husk at når du er hjemme er det egne forsikringer som gjelder
– Mange foreldre tenker ikke over dette, siden norske barn er forsikret så lenge de er på skolen, SFO eller i barnehagen, sier legen.

Skolen topper lista
-Det er ikke så rart at skolen er øverst på lista. Her tilbringer barna masse tid, og leker sammen med andre. Da kan det fort skje uhell og ulykker, sier Skjerven. 

Tall fra SSB viser at 20 prosent av de mellom 0 og 19 år var innom legevakten i løpet av 2020. Totalt var det nesten 60 000 konsultasjoner for de mellom 0 og 19 år som sorterer under kategorien ulykker og skader. 

Økt pågang om våren
-Mange brudd og småskader skjer nå om våren når det blir mildere i været. Vi merker økt pågang av denne type ulykker hvert år på denne tida, sier Skjerven. 

Trampoline på andre plass
-Foreldre har et klart og stort ansvar når de setter opp en trampoline. De kan også risikere å bli erstatningsansvarlig om andres barn blir skader, sier Skjerven. Han påpeker at antall skader har gått ned etter at sikkerhetsnett ble påbudt. 

Viktig å huske hjelm!
Husk for all del hjelm, hver gang. Enten det er sykkel, sparkesykkel, løpehjul, skate- eller hoverboard. Antallet skader i de yngste aldersgruppene er høyere i Norge enn i resten av Norden. De fleste skjer i eller rundt hjemmet, på fritidsaktiviteter eller i trafikken, sier legen. 

Han understreker likevel at Norge er blant verdens sikreste land å vokse opp i med strenge byggeregler, barnesikringer hjemme og myke underlag på lekeplasser. 

Kilde: Frende Forsikring
Bilde: Getty images

Back To Top