Skip to content

Orkla Gjestebolig får ny brannsentral etter støtte på kr. 130 000 fra Varig Orkla Forsikring

Are Hilstad og Siv Åse Syrstad representerer Stiftelsen Orkla Gjestebolig, som jobber med bevaring av den historiske gjesteboligen på Løkken. Det siste prosjektet har dreid seg om å øke brannsikkerheten på bygget. Ved hjelp fra Varig Orkla Forsikring har de nå fått på plass en ny brannsentral. – Bygget har fått et betydelig løft, noe som var helt nødvendig for oss sier Are Hilstad.


F.v: Are Hilstad, Sidsel Rian, Siv Åse Syrstad. (Foto: Varig Orkla Forsikring)

Lokal støttespiller
– Vi har jo våre røtter fra gamle Meldal kommune, og var en støttespiller også i forbindelse med etableringen av stiftelsen. Når vi ble forespurt om vi ville gi støtte til ny brannsentral, synes vi det er hyggelig å kunne bidra, sier Sidsel Rian daglig leder i Varig Orkla Forsikring.

-Vi er opptatt av skadeforebygging, og bidrar til dette gjennom ulike tilskuddsordninger og trygg forsikringsrådgivning. Å gjøre gode tiltak for å unngå brann og andre skader er til det beste for alle parter, og ikke minst samfunnsøkonomisk bra og bærekraftig, sier Rian.

Ny brannsentral koblet direkte opp mot 100-sentralen
Det er mye historie innenfor husets vegger, men det er også mye verdier. Blant annet har gråsalongen, og resten av huset, mange kunstverk. En del av styrets oppgave er å sikre huset og verdiene for brann.

-Vi bestilte en brannteknisk vurdering fra et rådgiverfirma, som også utførte en vurdering av det elektriske anlegget, sier Siv Åse Syrstad styreleder i Stiftelsen Orkla Gjestebolig.  Rapporten ga oss mye grunnleggende informasjon, men det var mye å ta tak i. Det var en del vi allerede hadde på plass og som var bra, men viktigst var de 4 tiltakene vi måtte få løst ganske raskt. Først og fremst å få landet leieavtalen med Visit Løkken Verk, slik at brannvernrutiner for leietager var ivaretatt og dokumentert. Det var gjort en del mindre brannsikring med lede-lys, merking av varselsystem osv, men det store løftet, en ny brannsentral, var vi veldig glad for at vårt lokale forsikringsselskap Varig Orkla Forsikring var med å bidro til. For det var et kjempeløft, sier Syrstad. Denne nye brannsentralen er også koblet opp direkte mot 110-sentralen og gir oss en økt trygghet for brannsikkerheten på bygget.

Med hjelp har vi nå fått lukket alle de kritiske avvikene, og vi har det litt mer komfortabelt. Nå kan vi konsentrere oss mer om det forebyggende arbeidet, sier Are Hilstad.


Møblene i gråsalongen er oppgradert med nye trekk. (Foto: Varig Orkla Forsikring)


Det er flyttet en vegg på styrerommet for å gi plass for et anretningskjøkken som brukes ved servering i storsalen. (Foto: Varig Orkla Forsikring)

Nå er mye på plass, og vi kan se videre til neste prosjekt – utskifting av sprinkleranlegget i bygget og maling av fasaden. Dette er også store, men nødvendige løft, sier Syrstad.

 

Om Orkla Gjestebolig:
– Bygget i 1916 av Orkla Grube Aktiebolag som hotell og representasjonsbolig for gruveselskapet
– Overdratt fra Orkla ASA til Stiftelsen Orkla Gjestebolig i 2016.
– Stiftelsen ble etablert av Meldal kommune og Salvesen & Thams, med støtte fra flere lokale bedrifter, deriblant Varig Orkla Forsikring
– Stiftelsens styre består i 2022 av Siv Åse Syrstad (leder), Are Hilstad og Per Kirkaune
– Stiftelsen har samarbeidsavtale med Visit Løkken Verk som leier ut bygget til selskaper, møter, seminarer osv.

 

Back To Top